RESMİ YETKİLİ SATICI

HIZLI SEVKİYAT

EN İYİ FİYAT GARANTİSİ

Sonel MIC-15K1

MIC-15k1, 15 kV’luk ölçüm gerilimi, yaklaşık 150 W gücüyle (15 kV, 10 mA’e kadar akım, 40 TΩ’a kadar aralık), dünya pazarında bu sınıftaki cihazlar arasında rakipsizdir. Sonel MIC-15k1 yalnızca bir İzolasyon Direnci Test Cihazı değildir, modern bir İzolasyon Analizörü’dür.

Hemen Fiyat Teklifi Al

Açıklama

MIC-15k1, 15 kV’luk ölçüm gerilimi, yaklaşık 150 W gücüyle (15 kV, 10 mA’e kadar akım, 40 TΩ’a kadar aralık), dünya pazarında bu sınıftaki cihazlar arasında rakipsizdir. Sonel MIC-15k1 yalnızca bir İzolasyon Direnci Test Cihazı değildir, modern bir İzolasyon Analizörü’dür. Kabloların, motorların veya trafoların yalıtım direncini ölçmek için kullanılır.

Bir nesnenin izolasyon durumunun değerlendirilmesi karmaşık olabilir çünkü farklı faktörlerin doğrulanmasını gerektirebilir. SONEL MIC-15-k1 izolasyon direnci analizörü, yüksek elektromanyetik parazitlerin olduğu alanlarda ölçüm yapabilen bir cihazdır.

MIC-15k1, tek ve çok damarlı kablolar, trafolar, motorlar ve diğer güç istasyonu ekipmanları gibi güç nesnelerinin yalıtım direncini ölçmek için tasarlanmış olup, cihazın özellikleri arasında İzolasyon Direnci (IR), Dielektrik Soğurma Oranı (DAR), Polarizasyon İndeksi (PI), Adım Gerilimi (SV), Rampa Testi (RT), Dielektrik Deşarj (DD) ölçümleri bulunur. MIC-15k1, geniş segmentli bir LCD ekranla donatılmış olup, Sonel MIC Mobile uygulamasıyla da uyumludur. Ayrıca MIC-15k1, gerçek zamanlı sonuçları görüntüleme ve grafik çizme imkanı sunar. MIC-15k1 ‘in en önemli özelliklerinden biri de test edilen kablonun yalıtımını yakmaya izin vererek, yalıtım hasarının yerini bulmayı kolaylaştırır.

SONEL MIC-15k1 ücretsiz Sonel MIC Mobil uygulaması ile desteklenmektedir. Ölçüm sırasında gerçek zamanlı olarak sonuç gözlemi ve farklı parametrelerin grafiklerinin çizilmesini sağlar. Bu, test sırasında nesnenin durumunu değerlendirmeye olanak tanır, çünkü grafiğin şekli, ölçüm henüz tamamlanmamış olsa bile yalıtım durumu hakkında bilgi taşır. Ölçümü uzaktan başlatma ve durdurma özelliğine sahiptir. Bu sayede testler, örneğin iklim koşulları operatör için uygun olmadığında başka bir odadan veya bir arabadan uzaktan gerçekleştirilebilir. Telefonun GPS’i kullanılarak ölçümün tam yeri belirlenebilir. Mobil uygulama ve Sonel Reader yazılımı sayesinde kullanıcı geçmiş verileri toplayabilir ve bunları ölçüm cihazının kapsamlı belleğinden aktarılan son sonuçlarla karşılaştırabilir. Bu çözüm, bir ölçüm raporu hazırlamaya, yalıtım bozulmasının ilerlemesini izlemeye ve yenileme çalışmalarını planlamaya olanak tanır. Kullanıcı için paha biçilmez bir kolaylık, operatörün sonucu analizör hafızasına girmeyi unutması durumunda otomatik ölçüm kayıt işlevidir. MIC-15k1 ölçüm cihazının dahili Gerçek Zamanlı Saati (RTC) sayesinde, gerçekleştirildikleri tarih ve saat ile tanımlanabilen tüm ölçümleri otomatik olarak kaydeder (geçici bellekte).

 

Özellikler

  • Kısmi deşarj göstergesi PDI.
  • Standart  IR, DAR, PI, SV, RT, DD ölçümlerine dayalı yalıtım sistemlerinin teşhisi.
  • Test edilen nesnenin elektriksel dayanıklılığını test etmeyi sağlar – kırılma voltajı göstergesi.
  • Elektromanyetik parazitlere karşı yüksek direnç, elektrik santrallerinde ve 1200 kV AC ve 800 kV DC‘ye kadar yüksek gerilim iletim hatlarının yakınında kesintisiz çalışmayı garanti eder.
  • Zaman içinde düzgün voltaj yükselmesi işlevi (RT – Rampa Testi), tesisteki kısmi deşarjları belirtmeye ve bunların oluşumunun kısmi bir konumunu gerçekleştirmeye izin verir.
  • İzolasyon yanmasını sağlayan ve aşağıdakilerden birini kullanarak kabloların ve tellerin kısa devresinin yerini tam olarak belirlemeye olanak tanıyan  150 W güce sahip verimli dönüştürücü:
    • görsel yöntem (güç kabloları tüm uzunluk boyunca görülebiliyorsa),
    • reflektometrik yöntemler, sismik-akustik dalgalar dedektörü veya arızanın yönünü göstermek için A-çerçevesi ile (iletken toprağa doğrudan temas edecek şekilde gömülmelidir).
  • Harici yazılım ile uyumludur.

 

Uygulama

MIC-15k1 metre, güç nesnelerinin yalıtım direncini ölçmek için tasarlanmıştır, örn:

  • tek ve çok çekirdekli kablolar,
  • Transformers,
  • motorlar ve jeneratörler,
  • kapasitörler, şalterler ve elektrik santrallerinde kurulu diğer cihazlar.

 

Özellikle 1200 kV AC ve 800 kV DC‘li elektrik trafo merkezleri gibi çok yüksek elektromanyetik bozulmaların olduğu alanlardaki ölçümler için tavsiye edilir. 15 kV ölçüm gerilimi sayesinde (ANSI / NETA ATS-2009 TABLO 100.1’e uygun olarak) ölçüm cihazı, 34,5 kV’un üzerinde nominal gerilime sahip nesneleri ölçmek için kullanılabilir.

Cihazın yetenekleri

Test gerilimi 15 kV ve akım 10 mA‘ya kadar olan, yalıtım direncini 40 TΩ‘a kadar ölçmek için uygun, yüksek verimli YG invertörü. Böyle bir sonuca ulaşmak bu ölçüm cihazlarını rakipsiz kılmaktadır. Bir “GUARD” teli kullanılarak gerçekleştirilen üç telli direnç ölçümü, kirlenmiş yalıtımın neden olduğu yüzey kaçak akımlarını ortadan kaldırır ve böylece elde edilen sonuçların güvenilirliğini artırır.

Ölçüm cihazı Dielektrik Soğurma Oranı DAR, Polarizasyon İndeksi PI ve Dielektrik Deşarj DD değerini gösterir.

Cihaz, kullanıcının test voltajını kademeli olarak (SV – Step Volatge) veya yumuşak bir şekilde (RampTest – RT) uygulayarak yalıtımın durumunu değerlendirmesine olanak tanır.

  • SV yöntemi, iyi durumdaki bir dielektriğin uygulanan voltajdan bağımsız olarak aynı sonuçları vermesini sağlar.
  • RT yöntemi, yalıtım malzemesinin özelliklerinin belirlenmesini sağlar. Ölçüm cihazı, nesneyi sözde elektriksel strese maruz bırakmadan ölçüm voltajını sorunsuz bir şekilde artırır. Yalıtımın elektriksel bozulmasının gerçekleştiği zaman ve voltaj değerini kaydeder.

Dahili dijital filtreler, 10, 30, 60, 100, 200 sn. ortalama süresi ile güçlü elektromanyetik parazit alanlarında istikrarlı ölçüm sonuçlarını garanti eder

Tükenmişlik

Çok kullanışlı bir çözüm, hasarlı nesnenin Yakılmasına izin veren işlevdir. Açıkta kalan kablolar söz konusu olduğunda, arıza yerinin görsel olarak tanımlanmasını sağlar. Blendajlı kablolar söz konusu olduğunda, yöntem hasar yerinden bir sismikakustik dalga üretilmesine izin verir. Özel koşullarda, enerjik bir deşarj döngüsel olarak ortaya çıkacaktır. Jeofonu kullanarak böyle bir deşarjın meydana geldiği yeri tam olarak tespit etmek mümkün olacaktır. Tükenmişlik özelliği, reflektometri desteği ile geçici arızaların (örneğin sadece yağış sırasında ortaya çıkan) bulunmasına ve toprağa kısa devre (bir ekran veya dönüş teli) olması durumunda – voltaj düşüşünü ölçme yönteminin (A-çerçevesi) uygulanmasına da olanak tanır.

Ölçüm sonuçlarını otomatik kaydetme

Cihaz ölçüm sonuçlarını otomatik olarak kaydeder. Otomatik kaydetme noktalarının sayısı, ana belleğe kaydedilen veri miktarına bağlıdır.

Veri analizi

Sonel MIC Mobile mobil uygulaması, ölçüm sırasında sonuçların gözlemlenmesini sağlar. Uygulama çeşitli konfigürasyonlarda gerçek zamanlı grafikler oluşturabilir. Bu, testler sırasında nesnenin durumunu değerlendirmeye olanak tanır.

Ölçümü uzaktan başlatma ve durdurma seçeneği özellikle kullanışlıdır. Bu sayede, kullanıcı için zor hava koşulları olduğunda testler uzaktan, örneğin farklı bir odadan veya arabanın içinden gerçekleştirilebilir. Telefon GPS’ini kullanarak ölçüm yerini tam olarak belirlemek mümkündür.

Mobil uygulama ve Sonel Reader  yazılımı sayesinde, kullanıcı önceki ölçüm verilerini saklayabilir ve bunları ölçüm cihazının kapsamlı belleğinden aktarılan güncel sonuçlarla karşılaştırabilir. Bu çözüm, bir ölçüm raporu hazırlanmasına, yalıtım bozulmasının ilerlemesinin izlenmesine ve yenileme çalışmalarının planlanmasına olanak tanır.

Teknik Detaylar

Metin Değiştirme

Bu Ürünlere de İhtiyacınız Olabilir

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?