RESMİ YETKİLİ SATICI

HIZLI SEVKİYAT

EN İYİ FİYAT GARANTİSİ

SONEL MIC – 5001 İzolasyon Direnci Ölçüm Test Cihazı

IEC 61557-2 standardına uygun olarak 5TΩ izolasyon direnci ölçümü

Hemen Fiyat Teklifi Al

Açıklama

İzolasyon direncini 5 TΩ’a kadar ölçün

Sonel MIC-5001 fonksiyonel yalıtım direnci ölçer, 5 TΩ’a kadar yalıtım direncini ölçmek için güvenilir bir araçtır. Mükemmel performansı sayesinde endüstri, demiryolu endüstrisi ve konut inşaatı endüstrisi de dahil olmak üzere çok çeşitli uygulamalarda kullanılır. Cihaz bir dizi avantajı bir araya getirir – kullanışlıdır, ergonomik bir şekle ve yüksek koruma seviyesine sahip sağlam bir kasaya sahiptir. Buna ek olarak, düşük pil gücü tüketimi ile karakterize edilir ve ölçümler sırasında bile pilleri şarj etmek mümkündür.

Ürün özellikleri

50 V’luk adımlarla 50…500 V aralığında ve 100 V’luk adımlarla 500 ila 5000 V arasında seçilen ölçüm voltajı
ölçülen yalıtım direncinin veya kaçak akımın sürekli okunması
yalıtım direnci ölçümü tamamlandıktan sonra ölçülen nesnenin kapasitansının otomatik olarak boşaltılması
zaman özelliklerinin yakalanmasını kolaylaştıran beş saniyelik zaman aralıklarının sesli sinyali
Dielektrik soğurma oranı (DAR) ve polarizasyon indeksi (PI) ölçümü için T1, T2 ve T3 ölçüm sürelerinin zamanlaması
ölçüm sırasında gerçek ölçüm voltajının okunması
canlı nesnelerin ölçümüne karşı koruma
iki veya üç uçlu yalıtım direnci ölçüm yöntemi
RampTest yöntemine göre yalıtım direnci ölçümü ve ~1 kV/s’ye kadar rampa hızıyla kırılma gerilimi ölçümü
0…750 V aralığında doğrudan ve alternatif gerilimlerin ölçümü
990 hücreli bellek (11.880 giriş), USB kablosu ile PC’ye veri aktarımı
akümülatör tarafından sağlanan güç
aletler EN 61557 standardı tarafından belirlenen gereklilikleri karşılar
sayaç harici bir güç adaptöründen veya bir araç çakmak soketinden çalıştırılabilir ve şarj edilebilir

Uygulama

Ayarlanabilir test voltajına sahip izolasyon direnci ölçer – 5 kV’a kadar. Konutlarda, endüstride, demiryollarında ve diğer genel kullanım tesislerinde elektrik yalıtımının durumunu değerlendirmek için harika bir araçtır. Mükemmel performans, pillerden düşük güç tüketimi, ölçümler sırasında şarj etme seçeneği, kullanım kolaylığı ve yüksek giriş koruma seviyesi gibi parametreleri nedeniyle bakım ekipleri, motorları, kabloları, sokak aydınlatmasını test etmek veya fotovoltaik sistemlerin inşası ve bakımı için mükemmeldir. Ölçüm cihazı, 5 dakika boyunca uygulanan 5 kV gerilime karşı yalıtım kılıfı/kılıf direncinin (UN ≤ 30 kV) kontrol edilmesini gerektiren telekomünikasyon ve elektrik güç sistemleri üzerinde çalışan tesisatçılara tavsiye edilebilir.

Özellikler

Ölçüm cihazı, 5000 V’a kadar ayarlanabilir test voltajını kullanarak yalıtım direncini ölçmek için kullanılabilir. Kabloları test ederken, ölçüm tamamlandığı anda yüklerini otomatik olarak boşaltır.

MIC-5001, kullanıcının EEE Std 95TM-2002 standardına göre 1 kV/s eğimle doğrusal olarak artan voltaj uygulayarak yalıtım direncini belirlemesine olanak tanır. Bu işlevsellik RampTest olarak adlandırılır.

Maksimum test voltajının aksine, bu yavaş ve düzgün test voltajı uygulama yöntemi yalıtımı ani “elektriksel strese” karşı korur. Bu işlem, klasik RISO direnç ölçümünde gözlemlenemeyen kusurları ortaya çıkarabilir. Test edilen yalıtım zayıflamış veya kusurluysa, RampTest kullanıcının maksimum dayanım voltajını belirlemesini sağlayacaktır. Ek olarak, bu işlevsellik özellikle dönen makinelerin veya parafudrların test edilmesinde kullanışlıdır.

Ölçüm cihazı, 750 V’a kadar AC ve DC gerilimler için dahili bir voltmetreye sahiptir. Kapsamlı bellek, cihazın yaklaşık 12.000 ölçüm sonucunu kaydetmesine ve bir bilgisayara göndermesine olanak tanır. Ölçüm sonuçlarını analiz etmek ve zamanın bir fonksiyonu olarak gösterilen akım veya direnç değerleri gibi grafik biçiminde sunmak için üreticinin web sitesinden Sonel Reader yazılımını indirin.

Yetenekler

Cihazın önemli bir avantajı, pillerin bir kez şarj edilmesinden sonra yeterince uzun süre çalışabilmesidir. Tekrarlayan nesneler üzerinde veya kısa aralıklarla test yapan elektrikçilerin, görevi tamamlamadan önce pillerin boşalması konusunda endişelenmelerine gerek yoktur. Buna ek olarak, ölçüm çalışması sırasında kullanıcı cihazı harici bir güç kaynağından, örneğin 12 V/2 Ah’lik bir güç bankasından şarj edebilir.

Metin Değiştirme

Bu Ürünlere de İhtiyacınız Olabilir

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?