Test Cihazları

SONEL MPI-540 ÇOK FONKSİYONLU TEST CİHAZLARININ GELECEĞİ

Sonel MPI-540, elektrik tesisatları için son teknoloji ile donatılmış çok fonksiyonlu test cihazıdır.

Yeni yatırımların ve güncellenen altyapıların hızlı dünyasına ayak uydurmak için elektrik tesisatlarınızın ve ekipmanlarınızın en iyi durumda olduğundan emin olun. Elektrik tesisatlarının ve elektriksel cihazların bulunduğu ortamlarda yaşayan ve çalışan insanların güvenliği için mevcut düzenlemelere uymak çok önemlidir.

Sonel MPI-540

Evrensel ve kullanışlı tasarımı, mükemmel fiyat-kalite oranı ile birleştiğinde, servis firmaları için en iyi seçim haline gelir. Sonel MPI-540 test cihazı, çok fonksiyonlu test cihazlarının geleceğidir. Kullanıcılar, basitliği ve ergonomisinin yanı sıra motorlarda faz sırasını ve dönüş yönünü, ışık yoğunluğunu, prizden topraklama,çevrim empedansı,hat empedansı, RCD , izolasyon direnci, toprak özgül direnci, kazıklı-kazıksız topraklama ölçümleri için eklenen özelliklere kolayca ulaşabilmektedir. Sonel MPI-540, gerilim ve akımdaki harmonikleri gösteren, tüm elektriksel parametleri ölçebileceğinz 3 fazlı bir enerji analizörü ile donatılmıştır.

Sonel’in MPI serisindeki en yeni ve en gelişmiş modeldir ve amiral gemisi MPI-530’un yenilenmiş üst modelidir. MPI-540’ta yapılan önemli iyileştirmeler, benzersiz özelliklerle sonuçlanmıştır.

Sonel MPI 540 Özellikleri;

Cihaz, zahmetsiz kullanım ve okuma için dokunmatik ekranlı 7 inçlik bir grafik ekrana sahiptir. Ekranın geniş arka ışık ayarı, karanlık veya güneşli ortamlarda bile tüm sonuçların ve kayıtları net bir şekilde görülebilmesini sağlar.

MPI 540 , tüm kazıklı kazıksız topraklama ölçümlerin, hatta toprak özgül direnci ölçümünü içinde barındırmaktadır. Toprak özgül direnci ölçümünü WENNER metoduyla gerçekleştirmektedir.

Sonel MPI 540, 1000V’a kadar izolasyon direnci ölçümleri yapmaktadır. Ekstra problarla birlikte zemin ve duvar yalıtım direnci ölçmeye olanak sağlar.

MPI-540 ile birlikte , TT sistemlerde çevrim empedansı ve TN sistemlerde hat empedansı ölçümlerinizi en hızlı şekilde yapabilirsiniz.

Sonel MPI-540 , RCD testlerinizde açma akımı ve açma zamanını tek bir tetikleme ile ekranda gösterecektir. Defalarca RCD’leri açtırmanıza gerek kalmadan hızlıca RCD testlerinizi yapabileceksiniz.

Ayrıca, Artık Akım Anahtarları (RCD) halk dilinde ‘Kaçak Akım Rölelerine’ sahip devrelerde (TT sistemlerde) çevrim empedansı için ölçüm süresi 30 saniyeden yaklaşık 4 saniyeye düşürülerek çok daha hızlı ölçümler elde edilmiştir. Bu sayede Sonel MPI 540 dünyadaki en hızlı çevrim empedansı ölçer cihaz konumuna ulaşmıştır.

Sonel MPI-540, pilin bitmesi endişesi olmadan diğer cihazlardan altı kat daha hızlı doğrudan ölçümler gerçekleştirir. Sonel MPI-540 her seferinde verimli ve etkili ölçümler sağlar. Ayrıca, cihazla birlikte verilen adaptörü kullanarak doğrudan şebekeden ve sürekli olarak ölçüm yapabilir. Ayrıca, cihaz 12V girişi ile bir araba çakmak soketinden veya taşınabilir güç bankasından çalıştırılabilir.

Li-Ion batarya, 8 saate kadar çalışma süresi sağlayan büyük bir kapasiteye ve yüksek performansa sahiptir.

Genişletilmiş hafıza özelliği, kullanıcının nesneleri ve noktaları tanımlama yeteneği ile test edilen kurulum için eksiksiz bir ölçüm yapısı oluşturmasını sağlar. Her noktanın kendi ölçüm geçmişi vardır ve kullanıcının test sonuçlarında yıldan yıla meydana gelen değişiklikleri hızlı bir şekilde değerlendirmesine olanak tanır.

Kullanıcı, çevrim empedans ölçümlerini doğru bir şekilde değerlendirmek için güvenle optimize edilmiş bir veritabanı oluşturabilir.

Enerji kaybı hesaplayıcısı, düşük güç kaynağından kaynaklanan potansiyel maliyetleri güvenle tahmin eder. Ayrıca, aktif enerji tarifesi hesaplayıcısı ekonomik açıdan en avantajlı tarifeyi güvenle değerlendirir.

Sonel MPI 540 Cihazı, Wi-Fi ve Bluetooth gibi kablosuz teknolojileri güvenle destekler. Bu teknolojiler verileri aktarır, sayacı programlar, mobil uygulamalarla, bulut hizmetleriyle, barkod okuyucularla, Bluetooth kulaklıklarla ve gelecekteki diğer teknolojilerle kolaylıkla ve verimli bir şekilde işbirliği yapar.