Test Cihazları

Sonel MMR serisi cihazları, küçük direnç ölçümleri için mükemmel bir seçimdir

Bir devrede arkların oluşmasıyla, devre kesici kontaklarında karbon birikintileri meydana gelir. Bu durum kesicinin iletken yüzeyini azaltır ve direnci artırır. Bu istenmeyen bir durumdur ve verimlilikte düşüşe sebep olabilir.

Trafolarda, gevşek sargı bağlantıları, bozulmuş sargı yalıtımları kısa devre yapmış dönüşler trafonun aşırı ısınmasına, ömrünün azalmasına sebep olabilir.

Devre kesicilerinde ve trafo sargılarında meydana gelebilecek bu gibi problemlerin önüne geçmek için periyodik olarak direnç testleri yapılmalıdır.

Devre kesicilerindeki direnç “omik” , trafo sargılarında oluşan direnç ise “endüktif” bir dirençtir. Dolayısıyla bu dirençlerin ölçüm yöntemleri farklıdır. Ancak Sonel MMR serisi cihazlar ile her iki direnç ölçümünü de tek bir cihazda yapmak mümkün!!

Sonel MMR-6500 ve MMR-6700 cihazları, sırasıyla 100 Amper veya 200 Amper’e kadar ölçüm akımına sahip olup, her türlü anahtar kontağını, konektörü, yüksek gerilim kesicisini ölçmek için kullanabilirken, aynı zamanda endüktif dirençler olan motor, trafo sargı dirençlerinin ölçümü ve sargıların sıcaklık ölçümü için de kullanılabilir.

İlgili Ürünler